U trendu

Konkurs “Jedinstvom do uređene zgrade” do 9. septembra

BEOGRAD – Svi stanari, čija se zgrada nalazi u sistemu održavanja Javnog preduzeća “Gradsko stambeno”, mogu da učestvuju u izboru za najlepši ulaz Beograda i osvoje nagradu od 200.000 dinara, a konkurs traje do 9. septembra.

“Akcija ‘Jedinstvom do uređene zgrade’, sprovodi se sa željom da se podstakne razvoj dobrosusedskin odnosa i uređenje zajedničkih prostorija zgrada, kao i u cilju podizanja svesti gradana o važnosti očuvanja svog životnog prostora”, rekao je za Tanjug Igor Ćurčić iz JP “Gradsko stambeno”.

Naveo je da se za učešće mogu prijaviti sve zgrade koje se nalaze u sistemu održavanju JP „Gradsko stambeno“.

„U periodu od 9. do 23. septembra, stručna komisija će obići sve prijavliene ulaze, a 30. septembra u 13 sati, na zvaničnoj internet stranici JP ‘Gradsko stambeno’, biće objavijeni rezultati”, rekao je Čurčić.

„Pobednici će za nagradu moći da izaberu ono sto
je najpotrebnije njihovoj zgradi u protivvrednosti od 200.000 dinara. Ali to nije sve, tu su i razni simbolični pokloni za sve stanare, koji treba da ukažu kako su svi stanari zapravo deo jedne šire, komšijske zajednice”, rekao je Čurčić.

Viktor Lukić, upravnik zgrade koja je pobedila na prošlogodišnjem konkursu, kaže za Tanjug da su pripreme trajale pune tri godine.

„Mi smo krenuli od nule, zgrada je bila u haosu. Morali smo prvo da se saberemo i prikupimo određenu sumu novca i da krenemo. Komšije su videle da imamo trud i volju i krenuli smo u realizaciju uređenja“, rekao je Lukić.

„Nakon tri godine zgradu smo doveli u izvanredno stanje. Sloga je najvažnija, bez nje ne možete ništa. Nagrada je bila prilaz behatlon stepenište, cveće i naravno plaketa”, naveo je Lukić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.