U trendu

Konkurs za firme za zamenu stolarije i fasade do 22. oktobra

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je Grad Beograd raspisao javni poziv za učešće firmi koje će obaviti posao zamene stolarije i fasade u domaćinstvima građana Palilule.

On je naveo da kompanije koje se bave ugradnjom prozora, vrata i drugih elemenata termičke izolacije moraju da ispune nekoliko uslova da bi se prijavile na taj konkurs, a to znači da su upisane u APR registar najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave, da nije protiv njih pokrenut stečajni ili postupak likvidacije, kao i da imaju ateste za materijale i proizvode.

„Budžet za sufinansiranje mera energetske sanacije domaćinstava građana Palilule je 20 miliona dinara. Vlasnicima stambenih objekata će polovina troškova ukupnih radova biti pokrivena iz gradskog i republičkog budžeta“, rekao je Radojičić i dodao da će se nakon izbora izvođača javni poziv za zainteresovane građane Palilule objaviti u novembru.

Radojičić je rekao i da je kriterijum za rangiranje firmi cena materijala i ugradnje za posao za koji konkurišu, a jedan od uslova je i rok važenja cene.

Objasnio je da će Grad uplatiti novac na račun izvođačima radova koji prođu konkurs i kada komisija utvrdi da je posao realizovan, a korisnik bespovratnih sredstava, u ovom slučaju sa Palilule, izmiri polovinu svog dela duga.

„Palilula je izabrana kao pilot-projekat jer je nakon izvršene analize utvrđeno da je najugroženija kada je reč o potrebi za energetskim sanacijom“, rekao je Radojičić.

Za narednu godinu najavio je više novca kako bi se u saradnji sa Ministarstvom za rudarstvo i energetiku građanima i u ostalim beogradskim opštinama omogućilo da obave energetsku sanaciju na svojim objektima.

Rok za prijavu privrednih subjekata na javni poziv je 22. oktobar, a detaljne informacije svi zainteresovani mogu naći i na sajtu Grada Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.