U trendu

Konkurs za stipendije za učenike i studente sa invaliditetom

BEOGRAD – Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu raspisao je danas konkurs za dodelu 65 stipendija učenicima sa invaliditetom srednjih škola i studentima sa invaliditetom visokoškolskih ustanova u Beogradu za 2021. godinu, ukupne vrednosti 7,3 miliona dinara.

Prema rečima sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavka Gaka, konkurs će trajati 15 dana, a potrebnu dokumentaciju je neophodno dostaviti lično ili poslati poštom u Sekretarijat do 24. oktobra.

„Pozivam sve učenike i studente sa invaliditetom u Beogradu da iskoriste pomoć koju Grad Beograd pruža i konkurišu za bespovratna sredstva koja su podrška njihovom obrazovanju i sa kojima želimo da im olakšamo školovanje“, rekao je Gak.

U 2021. godini biće dodeljeno 65 stipendija učenicima srednjih škola sa invaliditetom i studentima visokoškolskih ustanova sa invaliditetom, od čega 25 stipendija učenicima srednjih škola i 40 studentima, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Neto iznos stipendije za učenike srednjih škola je 10.000 dinara, odnosno 12.000 dinara mesečno za studente visokoškolskih ustanova.

Svi detalji o potrebnoj dokumentaciji kao i adresi za dostavljanje objavljeni su na sajtu Grada Beograda, u rubrici Gradski oglasi, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar