U trendu

Konkurs za talentovane ucenike srednjih skola u Beogradu

BEOGRAD – Fondacija za mlade talente Beograda raspisala je danas konkurs za dodelu novčanih sredstava talentovanim učenicima srednjih škola iz prestonice za kupovinu opreme koja će im pomoći da razvijaju talenat.

Zainteresovani se mogu prijaviti na konkurs najkasnije do 4. marta.
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je tim povodom obišao stipendistkinje prve generacije mladih talenata Fondacije za mlade talente Beograda u ustanovi kulture „Gvarnerijus“, rekao je da u budžetu Grada za ovaj konkurs opredeljeno 100.000 evra.
„Grad Beograd je obezbedio 100.000 evra za srednjoškolce i negovanje njihovog talenta“, rekao je Vesić za Tanjug.

Dodao je da je 300.000 dinara maksimalan iznos koji se može dodeliti učeniku za nabavku opreme i istakao da je do sada njih 244 dobilo taj vid pomoći od Grada.
„Pozivam sve one koji žele da im Grad pomogne u kupovini muzičke, sportske ili opreme za naučna istraživanja da se prijave i dobiju tu pomoć“, kazao je Vesić.

Naveo je i da je funkcija države i lokalne samouprave da pomogne onima koji su najtalentovaniji.

„Oni će tu pomoć vratiti svojoj zemlji i gradu tako što postati uspešni i mi jedino očekujemo od njih da nas lepo predstavljaju i uvek budu ponosni na svoj grad“, naveo je Vesić.

Stipendistkinje prve generacije Fondacije za mlade talente Nina Durđević i Isidora Gotovčević, koje su dobile 2016. godine sredstva za kupovinu gitare i klavira, pozvale su mlade talente da se prijave na konkurs.

„Zaista je moguće da mladi talenti dobiju pomoć od grada. Ja sam imala dosta koristi od cele organizacije“, rekla je Đurđević.

Od početka rada 1. januara 2016. godine, ovo je peti konkurs koji raspisuje Fondacija za mlade talente grada Beograda.

Prijave na konkurs učenici mogu da dostave na adresu Fondacije za mlade talente Beograda, neposredno Fondaciji ili preporučenom poštom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.