U trendu

Konkursi Fonda za mlade talente

BEOGRAD – Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je danas Konkurs za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA), i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2018/19. godinu.

Na sednici kojom je predsedavao predsednik Fonda, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, takođe je usvojena preliminarna Lista kandidata koji ispunjavaju sve uslove konkursa i preliminarna Lista kandidata koji ne ispunjavaju jedan ili više uslova ili imaju nepotpunu dokumentaciju po Konkursu za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2017. godine.

Dokumentaciju na Konkurs podnelo je 1.869 kandidata. Od ukupnog broja prijavljenih, 1.422 kandidata ispunjava sve uslove Konkursa, dok 447 kandidata ne ispunjava jedan ili više uslova Konkursa i/ili ima nepotpunu dokumentaciju, saopštilo je resorno ministarstvo.

Svi kandidati koji su podneli prijave na Konkurs mogu podneti primedbe i dopunu dokumentacije po Konkursu najkasnije do utorka, 25. septembra 2018. Nakon roka predviđenog za primedbe i dopunu dokumentacije biće utvrđena Lista dobitnika nagrada Fonda za mlade talente Republike Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.