U trendu

Kontrola u 970 objekata, prekršaji u tri lokala i kladionici

BEOGRAD – U poslednja dva dana Komunalna milicija je sa inspekcijskim službama kontrolisala 908 ugostiteljskih objekata od kojih su tri prekšila propisano radno vreme, izjavio je danas pomoćnik načelnika Komunalne milicije Ranko Šekularac.

On je naveo da su pripadnici Komunalne milicije u poslednjih 48 sati obavili kontrolu u ukupno 970 objekata, uključujući i ugostiteljske, te da je kršenje propisa utvrđeno i u jednoj kladionici.

„U skladu sa ovlašćenjima ispraznili smo te objekte, a inspekcija je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i izrekla meru zabrane obavljanja delatnosti u naredna 72 sata“, rekao je Šekularac za TV Pink.

Dodao je da su komunalni milicioneri tokom novogodišnje noći imali 69 intervencija zbog prijava buke u stanovima i kućama i da su u dva slučaja izdali prekršajne naloge.

„Pohvalio bih građane da su bili kooperativni, nismo imali mnogo problema, prekidali su žurke i postupali po nalogu komunalne milicije“, rekao je Šekularac.

Pripadnici Komunalne milicije 31. decembra i 1. januara kontrolisali su i rad nelegalnog taksi prevoza i prodaje na javnim površinama, a u tim oblastima, kaže Šekularac, nije bilo kršenja propisa.

Šekularac je kazao da je novogodišnja noć bila mirnija nego prethodnih godina čemu su, kaže, doprinele propisane mere i svest građana o značaju da praznik provedu kod kuće u krugu porodice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.