U trendu

Košarkaški teren napravljen od 20.000 recikliranih patika

BEOGRAD – Košarkaški teren, napravljen od 20.000 pari starih recikliranih patika u okviru kampanje koju je realizovala kompanija Sport Time u saradnji sa brendom Nike otvoren je večeras u Bloku 70, na Novom Beogradu.

Pored terena otvoreno je i renovirano dečije igralište i teretana na otvorenom, koji su uređeni u saradnji te kompanije sa Gradom Beogradom i JKP „Zelenilo“.

Kako je ispričala regionalni direktor marketinga za brend Nike kompanije Sport Time Jelena Dubovac, ideja da se od recikliranih patika napravi podloga za teren došla je iz zalaganja te kompanije za zaštitu životne sredine.

„Ideja je bila i da patikama, bilo kojeg brenda, koje više ne koristite i uništene su, damo novi smisao i novi život tako da smo u prethodnih šest meseci zajedno sa građanima Beograda skupljali patike“, kazala je Dubovac.

Dodala je da je skupljeno ukupno 20.000 pari patika koje su reciklirane i koje sada čine sastavni deo podloge terena.

Kompanija Sport Time taj teren, teretanu i dečije igralište poklanja građanima Beograda, a kako je istakla Dubovac, pre svega stanovnicima iz Bloka 70 na Novom Beogradu, koji su značajno doprineli i pomogli u realizaciji projekta.

Svečanom otvaranju terena prisustvovale su mnoge javne ličnosti, bivši i trenutni košarkaši i košarkašice, među kojima su najviše pažnje privlačili Dušan Domović – Bulut, Sonja Vasić, Nenad Krstić, Igor Rakočević, Novica Veličković.

Nenad Krstić je za Tanjug istakao da tereni „u kraju“ znače puno za promociju sporta i to kod dece i omladine.

„Smatram da svako ko se bavio ili se bavi sportom treba da podrži ovakve akcije, jer su dobre za društvo, decu pre svega, jer svi znamo da deca treba da budu na terenima“, kazao je.

Za ideju da se podloga terena napravi od recikliranih patika kaže da je sjajna i da nije znao, do ove akcije, da je to uopšte moguće.

Sonja Vasić pozdravila je akciju kompanije Sport Time i navela da upravo ovakve akcije govore o tome koliko su i kompanije postale svesne značaja sporta za omladinu.

Prema njenim rečima, ovakvi tereni znače puno za neke buduće šampione i osvajače medalja jer su, kako kaže, i ona i njene kolege profesionalni sportisti počeli na nekom terenu u komšiluku.

„Bitno je biti što više aktivan napolju tako da mi je stvarno bilo drago da budem deo ove Nike kampanje“, kazala je Vasić.

U ovoj akciji, smatra Vasić, bitno je i to što tako velika kompanija obraća pažnju na ekologiju.

Smatra da ne smemo da zaboravimo štetan uticaj koju imamo na okolinu.

„Svi mi, pogotovu mi žene, imamo previše obuće, patika, cipela i mogućnost da se reciklira i na taj način iskoristi i spoji nešto lepo i korisno je sjajna inicijativa“, dodaje.

Igor Rakočević kaže da je uvek raspoložen da se odazove na dešavanja ovakvog tipa koja promovišu sport.

„Svaki primer ovog tipa je jako značajan, a jako je i lepa akcija Nike da od recikliranih patika napravi teren i to je primer svima i za zaštitu životne sredine i za promociju sporta“, kazao je Rakočević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.