U trendu

Kosovska opozicija traži prekid dijaloga sa Beogradom

Predstavnici kosovskih opozicionih strankaka Samoopredeljenja, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo pozvali su danas na prekid dijaloga sa Beogradom, prenose prištinski mediji.

Na konferenciji za novinare u Prištini, predstavnici tri opozicione partije su naveli da kosovski premijer Isa Mustafa i predsednik Kosova Hašim Tači nemaju kredibilitet za vođenje razgovora Prištine i Beograda bez saglasnosti kosovskog parlamenta.

„Kako je moguće da lideri zemlje prave kompromise za Kosovo bez dogovora sa nama, skupštinom, opozicijom. Mi smo za današnji sastanak u Briselu čuli iz medija“, kazao je potpredsednik Samoopredeljenja Gljauk Konjufca.

Predstavnici opozicije su ukazali i da im nedostaje devet potpisa poslanika kako bi sazvali hitnu sednicu kosovskog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o dijalogu sa Beogradom.

Oni su pozvali poslanike vladajuće koalicije da se priključe toj inicijativi.

Najviši predstavnici Beograda i Prištine večeras će u Briselu razgovarati o konkretnim stvarima i važnim pitanjima, jer je važno da se potvrdi angažman i obaveza obe strane u dijalogu, izjavila je ranije danas porptarolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar