U trendu

Kreni – Promeni: Da se parlament izjasni o Narodnoj inicijativi za ograničavanju rijaliti programa

Pokret „Kreni-Promeni“ zatražio je da se skupština Srbije na zasedanju koje počinje sutra, izjasni i o narodnoj inicijativi za ograničavanje rijalitiji programa i uvodjenju programa za decu kao i za omladinu.

Taj pokret je u saopštenju naveo da je tu inicijativu potpisalo 42.582 građana i da je time parlamentu „upućen predlog o izmenama i dopunama zakona o elektronskim medijima“.

Predloženo je ograničavanje rijaliti programa pružaocima opštih medijskih usluga i uvođenje pola sata programa za decu i pola sata programa za maloletnike, piše u saopštenju.

Pokret je naveo i da je taj zahtev uputio svim poslanicama, te podsetio da ta narodna incijitiva nije stavljena na dnevni red parlamenta.

„Neverovatno deluje da se priča o borbi za prava dece, za smanjenje nasilja, za borbu protiv nasilja nad ženama, a da političari četiri godine ne mogu da izglasaju (taj) predlog zakona“, saopštio je taj pokret.

Dodao je i da je taj zakonski predlog „jedno konkretno i dobronamerno rešenje“, te da ne vid razlog zašto ga parlament ne bi usvojio.

Pre gotovo četiri godine taj pokret je podneo narodnu inicijativu koju je potpisao 42.821 građanin, između ostalog tražeći ograničavanje emitovanja rijaliti program

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.