U trendu

Kreni-promeni: Ministarstvo usvojilo zahteve peticije protiv ubijanja pasa

Pokret Kreni-promeni saopštio je danas da je ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prihvatilo zahteve njihove peticije „Stop ubijanju pasa“, kojom su zahtevali hitnu kontrolu državnih azila uz uključivanje organizacija koje brinu o dobrobiti životinja.

Oni su nakon sastanka u ministarstvu, sa predstavnicima udruženja za zaštitu životinja, preneli da im je ministarka Jelena Tanasković rekla više neće biti problema da se svim građanima omogući pristup azilima.

„Biće formirana radna grupa sačinjena od udruženja za zaštitu životinja, biće formirani stalni i vanredni inspekcijski timovi, a smenjen je Zoran Ivanović načelnik uprave za veterinu, koji je direktno odgovoran za stanje u državnim azilima“, saopštili su iz Kreni-promeni.

Najavili su da će zajedno sa predstavnicima udruženja za zaštitu životinja nastaviti da kontrolišu da li će taj dogovor biti sproveden.

Na onlajn peticiji na sajtu Kreni-promeni, u kojoj su naveli da zlostavljanje pasa u državnim prihvatilištima za napuštene životinje u Srbiji traje duže od deset godina i tražili da u kontrolu idu zajedno sa inspekcijom, prikupljeno je više od 40.000 potpisa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.