U trendu

Kreni – promeni : Za zabranu iskopavanja litijuma i bora prikupljeno 29.000 potpisa

Narodnu inicijativu pokreta „Kreni-Promeni“, za zakonsku zabranu iskopavanja litijuma i bora podržao je veliki broj javnih ličnosti a da večeras je prikupljeno oko 29.000 potpisa.

Pokret „Kreni-Promeni“ saopštio je da je za uspešnu Narodnu inicijativu potrebno još oko 1.000 potpisa koje je potrebno prikupiti tokom sutrašnjeg dana.

Direktor kampanje „Kreni-promeni“ Savo Manojlović je naveo da „svako od 30.000 ljudi koji potpišu Narodnu inicijativu, ulazi u istoriju kao predlagač prvog zakona po novom Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi“.

Naveo je u saopštenju da je taj zakon promenjen posle blokada saobraćajnica.

„Sparta je imala svojih 300, Srbija ima 30.000!““, rekao je Manojlović.

Naglašeno je u saopštenju da su danas primećene „ogromne gužve i veliko interesovanje“, te precizirano da je do sada „najverovatnije prikupljeno oko 29.000 potpisa“.

„Uprkos svim problemima i opstrukciji u mnogim opštinama i gradovima, u znatno kraćem roku od zakonskih 90 dana biće prikupljen potreban broj potpisa za ovu narodnu inicijativu“, ističe se u saopštenju.

Narodnu inicijativu protiv iskopavanja litijuma i bora su pokrenuli „Kreni-Promeni“ i Savez ekoloških organizacija Srbije.

Potpisom su je podržali princ Filip i princeza Danica Karađorđević, Dejan Bodiroga, Dragan Bjelogrlić, Zdravko Šotra i Svetlana Ceca Bojković, Zoran Kostić – Cane Partibrejkers i Danilo Dača Ikodinović,

Podržali su je i Vesna Čipčić, Tihomir Tika Stanić, Anita Mančić, Sofija Juričan, Ivan Tomić, Borka Tomović, Jelena Stupljanin, Bojan Dimitrijević, Branko Cvejić, Dejan Tjago Stanković, Luka Tripković, Gorica Popović i mnogi drugi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.