U trendu

Krenuo beogradski Marš mira i solidarnosti povodom godišnjice invazije Rusije na Ukrajinu (FOTO)

Više desetina ljudi okupilo se danas u Pionirskom parku u Beogradu povodom godišnjice invazije Rusije na Ukrajinu, odakle su u „Maršu solidarnosti i mira – 365 dana nesalomivosti“ krenuli u šetnju do Trga republike.

Organizatori šetnje su udruženje „Čini dobro“ i Ambasada Ukrajine u Srbiji.

Učesnici marša nose ukrajinske zastave i transparente na kojima piše „Ukrajina će pobediti“, „Mir za Ukrajinu“ i „Stop ratu u Ukrajini“.

Među okupljenima su i ambasador Ukrajine Volodimir Tolkač, šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žofre, predstavnici ambasada SAD, Nemačke i drugih zemalja kao i predstavnici opozicione Zeleno-leve koalicije.

Nakon „Marša solidarnosti i mira“ u Dorćol placu biće otvorena izložba „Godina neukrotivosti“, na kojoj će biti prikazani radovi fotografa agencije Beta Amira Hamzagića i fotografije koje je ustupilo Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine.

Fotografije Amira Hamzagića, nastale tokom radne posete Ukrajini sa grupom srpskih novinara u septembru prošle godine, biće izložene do 3. marta.

Izložbi će, kako je najavljeno, prisustvovati i premijerka Srbije Ana Brnabić kao i ambasadori Ukrajine i EU, Volodimir Tolkač i Emanuele Žofre.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.