U trendu

Krivična prijava investitoru koji bespravno gradi na Vračaru

BEOGRAD – Protiv investitora za kojeg je u toku inspekcijskog nadzora utvrđeno da je odstupio od lokacijskih uslova, odnosno od građevinske dozvole na Vračaru, podneta je krivična prijava zbog bespravne gradnje, saopštio je danas Beoinfo.

Kako se navodi u saopštenju, Građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove vodi postupak inspekcijskog nadzora nad izgradnjom objekta na uglu Cerske i Jadranske ulice, a tokom izgradnje objekta, više puta je vršen inspekcijski nadzor na licu mesta.

Postupajući po izdatoj građevinskoj dozvoli i potvrdi o prijavi radova pokrenut je postupak inspekcijskog nadzora, a tom prilikom je utvrđeno da investitor poseduje potrebnu dokumentaciju, da je gradilište na propisan način obeleženo i da je započeto sa izvođenjem građevinskih radova.

Postupajući po predstavkama građana, inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove su 13. jula prilikom vršenja nadzora na licu mesta utvrdili da je investitor odstupio od odobrene tehničke dokumentacije, koja je sastavni deo Rešenja o građevinskoj dozvoli te je odmah sproveden postupak vanrednog inspekcijskog nadzora.

Tada je u zapisniku konstatovano da je odobrenom tehničkom dokumentacijom predviđena izgradnja stambenog objekta sa pet spratova, dok je na licu mesta izgrađen objekat sa šest spratova, a u trenutku nadzora su se izvodili radovi i na izgradnji 7. sprata.

Građevinska inspekcija je odmah reagovala, te je 14. jula zatvoreno gradilište postavljanjem trake i službenog znaka na osnovu donetog rešenja o zatvaranju gradilišta.

Nakon što je 23. jula ponovo izvršen nadzor na predmetnoj adresi i utvrđeno da je investitor uklonio oznake zatvorenog gradilišta i nastavio sa izvođenjem radova iznad etaže sedmog sprata, ponovo su postavljene trake i službeni znak kojim se zatvara predmetno gradilište.

Četvri dana kasnije doneto je rešenje o uklanjanju, a protiv investitora je podneta krivična prijava.

Postupak inspekcijskog nazora pred ovim organom je i dalje u toku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.