U trendu

Krivične prijave zbog divlje gradnje u Topolskoj 19

Beograd – Tri vračarska udruženja koja se bore protiv divljeg investitorskog urbanizma u toj centralnoj beogradskoj opštini saopštila su da, i pored zatvaranja gradilišta na vili u Topolskoj 19, radnici i dalje rade na tom objektu.

Kako navode iz Udruženja Topolska, Društva za ulepšavanje Vračara i Društva za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca, zbog toga će podneti krivične prijave protiv sekretara i podsekretara iz Sekreratijata za inspekcijske poslove Sonje Božovic i Milana Ljune i investitora.

Ovaj slucaj otvoren je prošle nedelje kada su ta tri udruženja obavestila javnosti da investitor na vili iz 1928. godine u Topolskoj 19, koja je pod zaštitom države kao objekat posebne vrednosti, zapoceo izgradnju novog sprata, iako, po navodima udružeenja na to nema pravo.

Udruženja optužuju inspekciju da, iako je izašla na teren i donela rešenje o zatvaranju gradilišta, nije donela i rešenje o rušenju onoga što je izgradeno van gabarita. Stoga, tri vračarska udruženja najavljuju radikalizaciju protesta, zakljucuje se u saopštenju Udruženja Topolska, Društva za ulepšavanje Vracara i Društva za uredenje i ulepšavanje Krunskog venca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.