Lakše do parking nalepnice za osobe sa invaliditetom

BEOGRAD – Zahtev za izdavanje invalidske parking karte i rezervacija parking mesta za osobe sa invaliditetom ubuduće će moći da se podnose na jednom mestu, u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu.

Jednostavnije podnošenje zahteva počinje od 1. januara, a produžiće se rok važenja parking nalepnica iz ove godine do 15. marta, kako bi svi koji imaju to pravo mogli na vreme da podnesu zahteve bez prekida prava, navela je sekrtarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Kako je saopštio Sekretarijata, jednostavnija procedura omogućiće korisnicima prava na besplatno korišćenje obeleženog parking mesta na javnim, opštim parkiralištima u gradu, da podnesu potrebnu dokumentaciju i za izdavanje invalidske parking karte i za rezervaciju parking mesta na jednom, umesto na tri različita mesta, kao što je do sada bio slučaj.

Svi zahtevi se nalaze na jednom obrascu, a dovoljno je da korisnik zaokruži onaj koji želi da ostvari – zahtev za ostvarivanje prava na besplatno korišćenje obeleženog parking mesta na javnim (opštim) parkiralištima (izdavanje invalidske parking karte), po kojem rešava Sekretarijat za socijalnu zaštitu, i zahtev za rezervaciju parking mesta, po kojem rešava Sekretarijat za saobraćaj.

Nakon završetka procedure oko izdavanja parking nalepnice, „Parking servis” je šalje o svom trošku na kućnu adresu lica koje je podnelo zahtev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.