U trendu

Ledolomci iz Madjarske stižu popodne

Madjarski ledolomci, čije je angažovanje dogovoreno na trilateralnom sastanku Srbije, Hrvatske i Madjarske, stići će danas popodne do krivine na Dunavu kod Dalja, biće usidreni u Vukovaru, a delovaće u skladu sa stanjem na terenu i prema procedurama predvidjenim sporazumom, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.

„Tokom jučerašnjeg dana, formirane su dve nove ledene barijere na Dunavu, jedna uzvodno, a druga nizvodno od daljske krivine. Na području Novog Sada, usled očekivanog lomljenja leda za koje su angažovani ledolomci iz Madjarske, ponovo će biti angažovan i potiskivač Sloga“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da na celom toku Save danas ima manje leda nego prethodnih dana, dok su Tisa i banatski vodotoci i dalje pod ledom.

Redovna odbrana od zagušenja ledom i dalje se sprovodi na 708 kilometara Save, Tise i banatskih vodotoka, a vanredna na 104,7 kilometara Dunava, piše u saopštenju.

Navodi se da je debljina leda od pet do 20 centimetara i dodaje da na svim vodotocima dežurni timovi danonoćno prate stanje na terenu. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar