U trendu

Libanu uručen drugi deo vakcina koje donira Srbija

BEJRUT – Drugi deo pomoći od ukupno 40.000 vakcina koje je Srbija donirala, dopremljen je u Liban.

Donaciju su na međunarodnom aerodromu Rafik Hariri u Bejrutu dočekali ambasador Srbije Emir Elfihc i konzul Petar Novaković, a sa libanske strane general Hajdar Skajne koji je primio donaciju u ime libanske vojske, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ambasador Elfić je istakao spremnost Srbije i njenog rukovodstva da shodno svojim mogućnostima pomogne svim prijateljskim zemljama, čemu svedoci i nedavna poseta ministra spoljnih poslova Srbije Nikole Selakovića Libanu, kada je lično predao prvi kontingent vakcina i najavio brzu pomoć, isporuku najpotrebnijih namirnica.

General Skajne se u ime Generalštaba zahvalio Srbiji, predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i ministru Selakovicu na donaciji.

Pre nekoliko dana donacija Srbije od 50.000 vakcina protiv virusa korona stigla je i u Angolu, koju su na aerodromu u Lusaki dočekali državni sekretar ministarstva zdravlja te zemlje dr Franko Mufinda, državni sekretar ministarstva spoljnih poslova Viera Lopeš i ambasador Srbije u Angoli Miloš Perišić.

Državni sekretar ministarstva zdravlja Franko Mufinda zahvalio je Vladi Srbije na donaciji vakcina istakavši da je pomoć stigla u pravom trenutku.

Perišić je naveo da su predsednik i vlada Srbije, imajući u vidu prijateljske odnose sa Angolom, odlučili da Srbija donira vakcine toj zemlji i istakao da su pored Angole, donacije upućene i drugim afričkim zemljama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.