U trendu

List Danas obeležava 24. rodjendan

Na današnji dan 1997. izašao je prvi broj lista Danas, a 24 godine i 8.652 dana i brojeva kasnije, list je izašao u specijalnom rodjendanskom broju, uz poklone i novi dizajn sajta i novina, saopštila je redakcija.

Redakcija lista navodi da Danas, kao i od prvog broja pre 24 godine, „i dalje izlazi, sa istom misijom, trudeći se da poštuje sve profesionalne standarde i bavi se ozbiljnim i kritičkim novinarstvom kako je zacrtano od prvog broja“.

„U poslednjih godinu dana, rad redakcije je nastavio da bude na meti kritika najviših državnih zvaničnika, a kao jedan od pritisaka na medije su i brojne tužbe pristigle protiv sadržaja našeg lista. Uprkos tome, Danas je nastavio sa tendencijom rasta broja prodatog tiraža i posećenosti sajta. Portal Danasa u poslednjih godinu dana svrstao se u 15. najposećenijih sajtova u Srbiji, prema podacima agencije za merenje ‘Gemius'“, navodi se u saopštenju.

List Danas od marta ove godine posluje u okviru United Media, a u portfoliju izdavača lista Dan Grafa izlazi i besplatni mesečnik City Magazine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.