U trendu

Lista milionera u Srbiji: Jedan je zarađivao 916.000 evra mesečno

U Srbiji ima tačno 30.290 „ozbiljnih“ milionera.

Poreska uprava Republike Srbije toliko je naime primila ukupno prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2020. godinu, a koje govore o tome koliko je građana Srbije za godinu dana zaradilo više od 16.000 evra.

Kako navode u Poreskoj upravi, najčešća prijavljivana zanimanja su menadžer, direktor, inženjer, ekonomista i pravnik, a 91 odsto prijavljenih su muškog pola.

Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od oko 73 miliona do oko 1.290 miliona dinara. To praktično znači da je najveća pojedinačna zarada bila oko 11 miliona evra godišnje što je oko 900.000 evra mesečno, piše Blic.

Najviše prijava podneto je od fizičkih lica sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd – ukupno 20.368 prijava. Pritom prednjači Novi Beograd.

Od sto najvećih prijavljenih prihoda 65 odsto pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd (87 lica su domaći državljani, a 13 su strani državljani).

Obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imali su građani koji su u 2020. godini ostvarili dohodak veći od 2.987.424 dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade u Srbiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar