U trendu

Lopov ukrao 20.000 dinara, ostavio 3.200 evra

Nesvakidašnja krađa u Trsteniku. Vozači hitne pomoći, pronašli su, uoči jutarnje smene, žensku torbu ispred ulaza. Ispostavilo se da je iz nje ukradeno 20.000 dinara. Niko se nije nadao da je lopov prevideo mnogo veću sumu.

Prvo što su kolege pomislile, kada su ugledale torbu na stepeništu službenog ulaza, je da je u unutra bomba. Ipak su se osmelili da je otvore.

„Uzeo sam rukavice. Otvorili smo torbu. Imao je neki mali novčanik. Otvorili smo ga, tu je bilo nekih 70 dinara, možda, zdravstvena knjižica i lična karta. Zatim je glavna sestra pozvala policiju“, prepričava događaj Tomica Vukčević, šef voznog parka Hitne pomoći u Trsteniku.

Vlasnica torbe je ubrzo pronađena. U Hitnu je došla sa ćerkom, u pratnji policije.

„Ušli smo unutra, ona je otvorila torbu. Prvo što je videla da joj fali novčanik sa nekih 18 ili 20.000 dinara od penzije koju je podigla. Ali i dalje je tražila i videla je u zgužvanoj koverti 3.200 evra. Čini mi se, u tom trenutku njoj kao da je svanulo“, seća se Miomir Ilić, vozač Hitne pomoći.

„Vlasnica torbe, normalno, ponudila je nagradu. Ja i kolega smo odbili iako, plata nam je mala, radimo skoro za minimalac. Odbili smo. Kada smo mi otišli kući, žena je došla, donela tortu, kafu, sok i počastila ostalu ekipu koja je ostala tog dana da radi“, kaže Novica Vukčević.

Zadovoljna ovakvim raspletom, vlasnica torbe je odustala od krivične prijave protiv nepoznatog počinioca.

(Gorana Mladenović, RTS)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.