Loši vremenski uslovi, oprezno u vožnji zbog pojave odrona

Česte promene vremena zahtevaju od vozača punu opreznost u vožnji uz strogo poštovanje saobraćajnih propisa, a donose i čestu pojavu odrona, najviše pored stenskih useka i klisura, saopštio je jutros AMS S.

Usled snega koji se zadržao na putevima u višim planinskim predelima, AMS S savetuje vozačima da koriste zimsku opremu, jer lako može doći do proklizavanja vozila i izazivanja saobraćajnih nezgoda.

Loši vremenski uslovi na pojedinim putevima mogu izazvati usporenu vožnju sa povremenim prekidima u saobraćaju na koje vozači moraju biti spremni i zbog kojih je potrebno više stpljenja i tolerancije za volanom.

Na deonici Leskovac – Vranje, u Grdeličkoj klisuri, od motela „Predejane“ do Caričine doline ( u zoni izgradnje auto-puta E-75), došlo je do usporenog odvijanja saobraćaja usled oštećenja trupa puta i kolovoza.

Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila prema postavljenoj adekvatnoj saobraćajnoj signalizaciji, opremi i semaforima.

Produžavaju se radovi do 30. maja na sanaciji nasipa kod mosta

Beška(silazak sa mosta Beška), u smeru Beograd – Novi Sad.

U toku izvođenja radova, zatvorene su zaustavna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Usled snežnih padavina na snazi je obustava saobraćaja na deonici Preko Brdo- Odvraćenica. Zbog snega koji pada na teritoriji opštine Ivanjica, u višim predelima je obavezna zimska oprema, a na državnom putu II A reda broj 194, deonica Prilike-Jasenovo i II A reda broj 197, deonica Dubac-Ivanjica-Golijska Reka, na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicomi šlepere.

Ekipe putara su na terenu i rade na raščišćavanju snega.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na teretnim teminalima su velike gužve na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom.

Na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadravanja od 30 minuta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.