najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

LSV preuzeo lidersku poziciju u Vojvodini

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da je ta stranka preuzela liderstvo u vladajućoj koaliciji u Vojvodini, jer su ideje koje zastupa o zakonu o poljoprivrednom zemljištu i zaštiti poljoprivrednika preuzeli i drugi koalicioni partneri.

Kostreš je za Radioteleviziju Vojvodine rekao da je na taj način LSV preuzeo odgovornost za vođenje politike u Vojvodini i dodao da na pokrajinske izbore koji se održavaju na proleće sledeće godine izlazi sa „pobedničkom platformom“.

„Preuzeli smo lidersku poziciju u vojvođanskoj vladi i povlačićemo poteze isključivo u cilju zaštite interesa građana Vojvodine i vojvođanske autonomije. A od građana ćemo na narednim izborima zatražiti poverenje da preuzmemo odgovornost u naše ruke za program i našu viziju Vojvodine u budućnosti“, istakao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, LSV je uvek do sada bila manji partner u pokrajinskoj vlasti, zbog čega nije bila u mogućnosti da u potpunosti sprovodi svoju politiku, jer su ključne pozicije držale stranke koje imaju centrale u Beogradu.

„Sada je došlo vreme da preuzmemo odgovornost na sebe i da kažemo kako će Vojvodina izgledati u budućnosti. I zato se nećemo opredeljivati prema ostalima, već tražimo da se ostali opredele prema nama“, poručio je Kostreš.

Dodao je da Liga na izbore izlazi sa programom u nekoliko tačaka i da će ukoliko dobije podršku građana formirati sledeću Vladu Vojvodine na osnovu tog programa, kojim će se precizno definisati redosled poteza u Vojvodini.

„Ako dobijemo dovoljnu podršku, taj program će biti sproveden. A ako ne dobijemo i LSV ne uspe da okupi većinu oko svog programa, onda idemo u opoziciju. To je naš stav, koji je jednako udaljen prema svim strankama koje imaju centrale u Beogradu“, kazao je Kostreš.

(Beta)

2 komentara
  1. batamrca

    Prošlo je vaše, bato, i to odavno. Što ste uzeli, oročite da imate duže vreme. Uskoro nećete imati prilike da mastite brkove.

  2. neregistrovan

    Stvarno ste lideri, imate dva gledaoca i tri posmatrača. Jako.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike