U trendu

LSV zahteva od Ministarstva zdravlja bolje uslove u bolnicama

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da je medju najavama ulaganja u oblasti zdravstva za naredni period zanemareno postojeće loše stanje i nehumani uslovi za boravak pacijenata u bolnicama u Srbiji.

LSV je ocenila da su nehumani uslovi bolničkog lečenja prisutni kako u slučajevima starijih i dece, tako i kod boravka porodilja u porodilištima nakon porodjaja, te da bi veći efekat imalo ulaganje u rešavanje tih problema.

„Da li je ministar zdravlja obavio kontrole kakvu hranu jedu porodilje, jer društvenim mrežama ponovo kruže fotografije obroka koji su deljeni u toku praznika, ukazujući kako je stanje u zdravstvu i gore nego što se misli“, zapitala je LSV u saopštenju koje je potpisala članica Glavnog odbora Ana Pataki.

Nakon pritiska javnosti 2014. godine, kada su objavljivane fotografije obroka deljenih porodiljama širom Srbije, Ministarstvo zdravlja je formiralo radnu grupu koja je pripremila smernice za ishranu trudnica i porodilja.

LSV je ocenila da je nakon toga došlo do manjeg pomaka, ali da Ministarstvo zdravlja treba da nastavi da kontroliše uslove boravka pacijenata na bolničkom lečenju, kako bi se „izbegle nove incijative javnosti i akcije preko društvenih mreža“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.