U trendu

Majić za Betu: Oglašavanje pomalo kasni, ali važan korak u borbi za integritet pravosudja

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je danas da je oglašavanje Visokog saveta sudstva(VSS), kojim se osudjeni napadi poslanika vladajuće koalicije na njega, korak kojim se brani integritet pravosudja i da je oglašavanje važnije za to telo nego za njegov slučaj.

„Iako je pomalo kasnilo, oglašavanje VSS je važno, kao što je svako oglašavanje VSS važno, čak mislim, paradoksalno, da je ovo važnije za VSS nego za moj lični slučaj“, rekao je Majić u izjavi za agenciju Beta. 

Jer, kako je naglasio Majić, „VSS tek treba da se izgradjuje kao telo koje je u punom smislu nezavisno i u punom smislu sposobno da odreaguje u ovakvim i slučnim situacijama“.
 
„Svaki takav korak je jedan od koraka koje pravosudje, odnosno sudstvo pre svega, mora da predje na tom dugom putu uspostavljanja sudske vlasti, za koju sam ja rekao, puno puta, da mislim da ovde nikada nije u punoj meri uspostavljena i da će borba za nju zahtevati dugotrajno odricanje i žrtve, a izmedju ostalog i ovakve korake“, rekao je Majić.

Majić je ocenio da  napadi na njega ne bi mogli da prodju bez odgovornosti da je sudstvo nezavisno.

„Ovom prilikom sam ja bio meta, da ne ponavljamo i znamo zašto, medjutim, da sudstvo zaista uživa bolji položaj i da je zaista jedna nezavisna i stabilna grana vlasti, kao što ja ozbiljno dovodim u pitanje, na žalost, kod nas, ja sam uveren da se tako nešto ne bi moglo dogoditi, ili se bar ne bi moglo dogoditi bez bilo kakve odgovornosti, bez bilo kakve sankcije“, rekao je Majić.

On je naveo da oglašavanje VSS predstavlja mali korak ali je njegovo „duboko uverenje da su ovo koraci značajniji za VSS i za borbu pravosudja u celini nego za bilo kog pojedinca koji je u konkretnom slučaju doveden u pitanje“.

„Pojedinci moraju svoj kredibilitet graditi prvenstveno sami, to je njihova osnovna zaštita, a ovo su zapravo koraci kojima se brani integritet pravosudja uopšte i izgradnja te grane vlast“, istakao je Majić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar