U trendu

Majstorović: Veliki broj poziva, 10 osoba spašeno

BEOGRAD – Komandant Vatrogasno spasilačke brigade Beograda Miloš Majstorović izjavio je da su
vatrogasci sinoć u Beogradu usled nevremena imali veliki broj poziva da su ljudi bili zaglavljeni u automobilima i u podrumskim prostorijama, a da su desetoro od njih spasli.

„Na sreću ostali su uspeli sami da se evakuišu, zato što je voda u nekom trenutku pala na niži nivo“, rekao je Majstorović za Tanjug.

Naveo je da je nevreme počelo u jugozapadnom delu Beograda, gde su imali nekoliko intervencija, požara na stambenim objektima koji su bili izazvani udarima groma, ali da su brzo reagovali i da nisu bile veće materijalne štete.

Kazao je da je situacija koja je bila najteža bila na potezu Zemun-Novi Beograd-Batajnica i deo Borče i u Surčinu.

„Velika količina padavina, ogromna kiša, to kanalizacija nije mogla da primi, došlo je do plavljenja većine stambenih i poslovnih objekata koji su imali nešto u prizemlju ili suterenu“, rekao je Majstorivić.

Kako je rekao, odmah je formiran štab vatrogasno operativnog centra vatrogasno spasilačke brigade Beograd, gde je prisustvovao načelnik sektora za vanredne situacije Luka Čauš.

Naveo je i da su bili i na direktnoj vezi sve vreme sa ministrom unuštrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, te da su u organizaciji sa gradom napravili situaciju da mogu da pomognu građanima, smirivanjem i savetima.

Poručio je da su ljudski životi najbitniji, a da posle toga vatrogasci rade po prioritetu na iscrpljivanju vode.

Naveo je i da su najvećim delom bile ugrožene bolnice Kliničko bolnički centar, Zemunska i Bežanijska kosa, kao i da su vatrogasci pomogli tako da su korisnici tih objekata bili sigurni sve vreme.

Ukazao je da je veliki problem bio i u saobraćaju, da je sve stajalo, te da su se kamioni vatrogasaca teško probijali.

Majstorović je uputio apel građanima da u situacijama kakva je bila juče, zbog nevremena ne paniče, da napuste prostor ukoliko mogu, pozovu 193, kao i da budu strpljivi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar