Makedonci u Srbiji: Zabrinuti smo, uzdržite se od nasilja

Nacionalni savet makedonske nacionalne manjine u Srbiji izrazio je danas duboku zabrinutost zbog najnovijih dešavanja u Makedoniji i uputio apel da se svi uzdrže od nasilja i snage usmere na rešavanje krize mirnim putem, poštujući Ustav i zakone Republike Makedonije.

Pripadnici makedonske zajednice u Srbiji ističu da su u poslednje dve decenije „vrlo dobro iskusili posledice nerešavanja krize mirnim putem“.

„Mi, Makedonci iz Srbije, želimo da uputimo poruku da podržavamo nastojanja i zalaganja za mirnu, stabilnu i prosperitetnu Makedoniju u kojoj vladaju dobri međuetnički odnosi, ali istovremeno podržavamo zalaganja za unitarnu, nezavisnu i slobodnu Makedoniju svih njenih građana“, piše u saopštenju.

Nacionalni savet makedonske nacionalne manjine je takođe uputio apel svim relevantnim političkim subjektima u Republici Makedoniji da pronađu snagu i državničku mudrost da dijalogom i međusobnim dogovorom prevaziđu sadašnje stanje u korist dobrobiti države, kao i njene demokratske budućnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.