najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mali: Problem pasa lutalica rešićemo sistemski

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je istakao da će Grad taj problem rešiti sistemski kroz dva projekta, izgradnjom parka za pse i groblja za kućne ljubimce.

On je najavio da će park za pse biti napravljen tokom sledeće godine.

„Zemlju (25 hektara) koju smo dobili od Srbijašuma na upravljanje, ogradićemo u potpunosti i o psima lutalicama koje budemo našli na ulicama, brinećemo u tom prostoru“, rekao je Mali.

On je dodao da će se time smanjiti mogućnost agresivnosti i ujeda pasa lutalica za koje, kako je dodao, Grad Beograd inače plaća velike odštetne zahteve.

Govoreći o drugom projektu, groblju za kućne ljubimce, on je rekao da je Grad Beograd metropola koja nema takvo groblje, a koje će se nalaziti na Bežanijskoj kosi.

„Imamo lokaciju, trenutno se radi projekat, tako da za obe investicije očekujem da će biti realizovane tokom naredne godine“, rekao je on i ponovio da će Grad time sistemski pristupiti rešavanju višegodišnjeg problema pasa lutalica u gradu.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Nina

    Nisu problem psi, nego ljudi, koji kad im dosade ili dobiju male, izbace pse na ulicu. Treba da se i ti ljudi strogo kažnjavaju i edukuju, da se problem reši iz korena, a ne samo posledice 🙂

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike