Malinović: Nikad lošiji položaj pripadnika Vojske Srbije

General u penziji i član Demokratske stranke Sreto Malinović izjavio je da Vojska Srbije nikada nije bila u lošijem stanju kada se pogleda radni i materijalni standard i status pripadnika Vojske.

„Od 2012. godine sve što su uradile leteće izmene na mestu ministra odbrane jeste simboličan dovršetak ranije započetih projekata i iscrpljivanje do iznemoglosti svih potencijala Vojske i sistema odbrane“, rekao je Malinović u intervjuu za portal Komentar-pres (www.komentarpress.net).

Malinović je kazao da je to dovelo do egzistencijalnih problema koji su uzrokovali veći odlazak ljudstva iz sistema odbrane i protesta Vojnog sindikata na koje nadležni nisu u stanju da odgovorno i efikasno reaguju.

Upitan da li je neko od 2012. godine bio dobar ministar odbrane, Malinović je rekao da je Nebojša Rodić razumeo sistem odbrane na pravi način i želeo da stvari postavi na potreban i održiv nivo, ali da je na žalost sistema odbrane i pripadnika Vojske kratko trajao.

Malinović je rekao i da bi zakonom trebalo predvideti i bliže urediti bezbednosnu proveru svih izabranih lica i njihovih najbližih saradnika jer to rade države koja ozbiljno vode računa o svojim nacionalnim interesima.

„Kada pogledate sastav Vlade i državne uprave gotovo da sam siguran da ih više od pola ne bi prošlo bezbednosnu proveru“, rekao je Malinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.