U trendu

Maravić: Bez većih problema u održavanju puteva, sneg nas nije iznenadio

BEOGRAD – Rukovodilac Zimske službe u JKP „Beograd put“ Željko Maravić, izjavio je jutros da u Beogradu nema većih problema u održavanju puteva, bez obzira na veliku količinu snega.

Maravić je za Tanjug naveo je da je na čišćenju gradskih saobraćajnica angažovano 30 velikih i 14 malih vozila, a na delu saobraćajnica koje su državni putevi, devet vozila.

Rekao je da će Zimska služba pratiti prognozu, prema kojoj će sneg padati do sutra, a da će u četvrtak i petak biti mrazeva.

Podsećajući da je zakonska obaveza za održavanje puteva prestala 1. aprila, Maravić je istakao da je zbog vremenskih prilika i na osnovu naloga investitora, Grad angažovao 30, a Republika 60 odsto kapaciteta.

Naveo je da Zimsku službu sneg nije iznenadio, jer je na osnovu prognoza traženo da se ponovo angažuju dežurni kapaciteti.

Pošto se 1. aprila skidaju zimski pnemutici, Maravić je savetovao onima koji to nisu uradili da još ne skidaju zimske gume i da ovih dana maksimalno budu oprezni zbog najavljene velike količine padavina i mraza.

Naveo je da na Kosmaju ima 20 centimetara snega, a da će ga, prema prognozi, biti i više od 30 centimetara i da, koliko god puta vozila Zimske službe prođu, snega opet može da bude na kolovozima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.