U trendu

Marinković čestitao Božić nadbiskupu Hočevaru i katolicima

BEOGRAD – Potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković čestitao je danas beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i građanima Srbije katoličke veroispovesti predstojeće božićne praznike.

„Gospodine Hočevar, poštovani sugrađani, pripadnici katoličke veroispovesti, radujem se zajedno s vama lepoti najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića, dana kada se Bogomladenac javio u obliku čoveka smrtnika, da bi ljudima potvrdio veru u večni život, propovedajući – onaj ko veruje u mene neće umreti, već će zadobiti život večni“, naveo je u čestitki Marinković.

On je podsetio da su predstojeći praznici, katolički i pravoslavni Božić, kao i paznici pripadnika drugih religija trenutak da se odgovori pitanje šta je zajedničko svima njima, a to je da da svaki čovek pojedinačno – slavi život, i moć stvaranja života.

„Vreme u kome živimo, suočeno s brojnim konfliktima, krizom, strahovima za sutrašnji dan, obavezuje nas da odgovorimo na pitanje koliko je svako od nas spreman na žrtvu, radi dobrobiti drugog. Samo na taj način Božićna poruka MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI dobiće svoj puni ljudski i verski smisao“, istakao je Marinković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.