Matić: Tužiću Kozića

BEOGRAD – Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara, izjavio je za Radio Slobodna Evropa, da će tužiti Gorana Kozića, autora teksta „Verane, Verane, šta to radiš, mamografu jedan“, objavljenog „Ilustrovanoj Politici“ od ponedeljka 11. decembra.

„Svakako ću podneti krivičnu prijavu protiv Kozića jer se on pojavljuje kao višestruki povratnik u ovakvim slučajevima, sa ovakvim diskreditacijama, lažnim optužbama“, rekao je Matić.

Radio Slobodan Evropa navodi da je povod za ovakvu odluku bio „poslednji u nizu tekstova objavljenih u ‘Ilustrovanoj Politici’, nedeljniku u sastavu kompanije ‘Politika’ čiji je većinski vlasnik država Srbija, a u kojima se već mesec i po dana vodi kampanja protiv Matića i novinarke Ljiljane Smajlović, članice Komisije“.

„Nastojaću da to suđenje bude veoma važno i za njega i da zaustavi tu njegovu potrebu koja stoji i u imenu njegove rubrike ‘Ovaj čovek je neuništiv’. Jednostavno je nedopustivo da iznova ciklično imamo ponavljanje ovakvih zaista presedana nedopustivih u novinarstvu i u civilizovanom društvu“, rekao je Matić.

Na naslovnoj strani najnovijeg izdanja „Ilustrovane politike“ neprikladno su prikazani Ljiljane Smajlović i Veran Matić, „u društvu“ američkog ambasadora Kajla Skota.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.