U trendu

Mediji: Pet godina zatvora bivšem predsedniku Opštine Grocka zbog paljenja kuće novinaru

Bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen je danas na pet godina zatvora zbog podstrekivanja na paljenje kuće novinara portala „Žig info“ Milana 2018. godine.

Simonović je prvostepeno osuđen na pet godina za podstrekivanje drugih lica na krivično delo izazivanje opšte opasnosti, dok su kao izvršioci osuđeni Aleksandar Marinković na četiri i po godine, Vladimir Mihajlović na četiri i Vladimir Novaković na tri i po godine zatvora, javlja portal N1.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu kojom je Simonović bio osuđen na četiri i po godine zatvorena, ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Simonović je od početka procesa negirao optužbe, dok je novinar Jovanović tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine Grocka.

Istragom je utvrđeno da je predsednik Opštine Grocka policajcu Interventne jedinice policije Vladimiru Mihailoviću naložio da novinaru zapali kuću da bi mu zauzvrat zaposlio ženu.

Policajac je potom angažovao Igora Novakovića koji je Aleksandru Marinkoviću i Bojani Cvetković Šijacki dao adresu, a Marinković je u noći 12. decembra 2018. ubacio dva „Molotovljeva koktela“ u kuću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar