U trendu

Meteorolog otkrio kada nam dolazi leto

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da će narednih dana temperature biti u porastu i da će biti više sunčanih dana i da je danas poslednji hladniji dan.

„Već u subotu i nedelju biće maksimalne temperature između 25 i 27 stepeni, što je stepen-dva iznad proseka“, istakao je Todorović u razgovoru za TV Prva. On kaže da je u Beogradu bio kišni period, dok je u ostatku zemlje zabeležen manjak padavina.

Kako je kazao, maj je bio pola stepena topliji od proseka, ali je objasnio da je zima bila topla, te su onda april i maj bili hladniji od proseka, odnosno imali smo „toplu zimu i sveže proleće“.
„Danas je u meteorološkom smislu prvi dan leta, a obukao sam zimsku jaknu“, našalio se meteorolog tokom gostovanja na Televiziji Prva.

„Narednih dana toplije, ali bar do polovine juna neće biti temperature preko 30 stepeni. Ne može bez kiše. Kiša je dar sa neba. Biće lokalno jačih pljuskova. Jul i avgust će biti topliji“, najavio je Todorović.

Ovaj meteorolog je istakao da se ne mogu izbeći vremenske nepogode, te da to zavisi od lokacija u zemlji i da je to očekivano.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)