U trendu

Milanović: Katastrofa, izrazio sam saučešće Vučiću

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je tragičan događaj u beogradskoj osnovnoj školi „katastrofa“ i da je izrazio saučešće predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Momak je očito imao plan. Neko ga je sprijateljio s oružjem, naučio kako da rešava stvari. Izgleda da je imao visoku stopu uspešnosti u eliminaciji ljudskih života. To se uči, to nije naučio s televizije“, rekao je Milanović novinarima u Zagrebu.

Na pitanje da li su hrvatske škole sigurne i treba li podići nivo bezbednosti u njima, Milanović je kazao da su „na prvom mestu ljudski, dečji životi“.

„U slučaju da ta psihoza krene i da se rasplamsa, imaćemo raslojavanje kakvo u Hrvatskoj nismo imali poslednjih 70-80 godina. Oni koji to mogu da priušte, gradiće škole za svoju decu ili će ih slati u škole koje će imati dva metra bodljikave žice i rovove, zbog zaštite od ovakvih katastrofa koje prete izvana, a oni koji ne mogu, slaće decu u javne škole u kojima će kvalitet biti na nivou onih u SAD. Gde živiš, takva ti je škola“, dodao je hrvatski predsednik.

Naveo je da je Hrvatska u tom pogledu „uspešna priča“.

„U Hrvatskoj ne samo da je bila sigurnost, nadam se da je i dalje, nego je bilo praktično svejedno gde živiš“, kazao je hrvatski predsednik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.