U trendu

Milenijum osiguranje po treći put podržava odbojkaški kamp Vanje Grbića (VIDEO)

Milenijum osiguranje po treći put zaredom podržava Letnji odbojkaški kamp za mlade čiji je osnivač proslavljeni sportista Vanja Grbić, pokrivanjem kategorizacije za 11 najtalentovanijih učesnika, kao i besplatne polise osiguranja od posledica nesprećnog slučaja za sve učesnike kampa, izjavila je danas predstavnica Milenijum osiguranja Katarina Krstajić.

Krstajić je za agenciju Beta izjavila da je „Kamp Vanje Grbića“ prepoznat kao mesto na kome se mladi edukuju, ne samo u sportu i zdravom načinu života, nego i fer pleju i zajedništvu, „što je Milenijum osiguranje prepoznalo kao zajedničke vrednosti“.

Osnivač odbojkaškog kampa za mlade Vanja Grbić je izjavio da se za učešće na letnjem kampu, koji se održava u Valjevu od 25. juna do 6. avgusta, prijavilo više od 750 dece.

Grbić je za agenciju Beta izjavio da se odbojkaški kamp održava od 2017. godine, i da su do sada kroz njega prošla deca iz 38 zemalja sveta, sa svih kontinenata.

Prema njegovim rečima, deca koja učestvuju u kampu pre početka bilo kakvih aktivnosti prolaze detaljne lekarske preglede, kao i psihološko testiranje, da bi se utvrdile njihove sposobnosti, i da bi se na osnovu toga rasporedila u odgovarajuće grupe.

„Deca su podeljena u grupe po polu, uzrastu i sposobnostima. Svako dete dobije homogenu grupu, svaka grupa ima trenera koji je specijalizovan za odredjeni uzrast, a svi imaju koordinatore koji rade po mom programu“, kazao je Grbić i dodao da je program kampa osmišljen tako da se deca grade kao kompletne ličnosti.

On je rekao da se velika pažnja obraća na edukovanje dece o „oslobadjanju od straha“ u svim oblastima života, i o bezbednosti, kao i da se tokom trajanja kampa u „Omni centru“ u Valjevu deci obraćaju različiti predavači medju kojima je i Igor Jurić.

Grbić je istakao da, zahvaljujući donatorima medju kojima je i Milenijum osiguranje, oko 15 odsto dece pohadja kamp besplatno.

Prema njegovim zapažanjima, na osnovu provere zdravstvenog stanja dece koja se prijavljuju u kamp, oko 97 odsto njih ima ili krivu kičmu ili ravna stopala, koji su posledica nepravilnog držanja, a u kampu se radi na njihovom ispravljanju.

Grbić, koji je i bivši odbojkaš i reprezentativac, je naveo da „stabilna ličnost kreira vrhunskog šampiona“, kao i da je „to garancija da će deca stići tamo gde treba da stignu“, zbog čega su i aktivnosti u kampu svestrane, a ne samo usmerene na sport.

Istakao je da je njegov program aktivnosti u odbojkaškom kampu nastao na osnovu profesionalnog iskustva i rada sa decom, tako da motiviše decu „da se ne zadovoljavaju površnostima“, kao i da im pomogne „da pronadju najbolji deo sebe“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.