U trendu

Skup ispred Specijalnog suda: Građani i opozicija neće dozvoliti da mafija pokori naše društvo

Ispred zgrade Specijalnog suda okupili su građani i predstavnici svih stranaka proevropske opozicije u velikom broju  želeći da na ovaj način daju podršku inspektorima koji su otkrili slučaj „Jovanjica“.

Građani aplauzom dočekali inspektora Dušana Mitića ispred Specijalnog suda

Građani i predstavnici proevropske opozicije dočekali su danas aplauzom i povicima podrške „Ne damo Dušana“ i „Bravo“ inspektora Dušana Mitića koji je nešto pre 10.00 ušao u zgradu Specijijalnog suda, gde će svedočiti u predmetu „Jovanjica“.

Građani koji su se na poziv dela opozicije okupili da daju podršku inspektorima Mitiću i Slobodanu Milenkoviću, zvižducima i povicima „Lopovi, lopovi“ dočekali su prvoopuženog u slučaju „Jovanjica“ i vlasnika tog imanja koje je optužnica definisala kao „fabriku droge“ Predraga Koluviju.

Tepić (SSP): Inspektore Mitića i Milenkovića štiti jedino javnost

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavla je danas da inspektore Četvrtog odeljenja za borbu protiv droga Dušana Mitića i Slobodana Milenkovića, koji su otkrili slučaj „Jovanjica“, štiti jedino javnost i „jedino ih javnost održava u životu“.

Tepić je rekla ispred zgrade Specijalnog suda, u kome danas Mitić treba da svedoči, da u predmetu „Jovanjica“ prvooptuženog Predraga Koluviju u sudnici brani Vladimir Đukanović, koji je i predsednik Odbora za pravosuđe u Skupštini Srbije, a van sudnice ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Prema njenim rečima, Gašić je pokušao i da obmane javnost izjavom da je sa Koluvijom „imao kontat samo jednom porukom“, i da brani kriminalce izjavom da „Mitić može i da laže na sudu“.

„Što nije tačno, može da laže samo optuženi Predrag Koluvija“, rekla je Tepić novinarima ispred Specijalnog suda i dodala da je Gašić svojom izjavom o inspektorima pokušao da ponizi i pravosuđe koje je formiralo predmete „Jovanjica 1“ i „Jovanjica 2“.

Tepić koja je i narodna poslanica, rekla je da Jovanjica nije plantaža marihuane, već da je optužnica definisala „kao najveću fabriku droge u Evropi“ na kojoj je uzgajan i skank, koji je „najjača droga“.

Milivojević (DS): Ovo nije privatna država Aleksandra Vučića

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da građani i opozicija ne dozvoljavaju da mafija pokori društvo i da je od prvog protesta „Srbija protiv nasilja“ jasno poslata poruka „da ovo nije više privatna država Aleksandra Vučića“.

Milivojević je, ispred zgrade Specijalnog suda u kome danas u predmetu „Jovanjica“ treba da svedoči inspektor Dušan Mitić, rekao da je njemu kao narodnom poslaniku „prosto neverovatno da živimo u državi koja je ovako loše organizovana, a kriminal je ovako dobro organizovan“.

„Očigledno je da i državu i kriminal vode isti ljudi“, rekao je Milivojević agenciji Beta.

On je kazao da je skup ispred zgrade Specijalnog suda, gde se pored predstavnika opozicije okupio i veći broj građana, podrška inspektorima Dušanu Mitiću i Slobodanu Milenkoviću koji su otkrili slučaj „Jovanjica“ i policajki iz Valjeva Katarini Petrović, podrška onima koji se „iskreno i hrabro“ bore protiv kriminala.

On je rekao da u toj borbi su „na jednoj strani organizovani kriminal i režim Aleksandra Vučića, a na drugoj građani“ i opozicija i da veruje da će građani pobediti.

Milivojević je kazao da su građani pozvani na okupljanje ispred zgrade Specijalnog suda na poslednjem protestu „Srbija protiv nasilja“ jer je važno „da Dušan Mitić i Slobodan Milenković, kao i svi drugi časni policajci znaju da nisu sami“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.