U trendu

Milivojević: Istraživanje 'Ipsosa' verovatno tačno, ali radjeno na ciljnoj grupi bliskoj SNS

Politikolog Cvijetin Milivojević rekao je da veruje da su rezultati istraživanja agencije „Ipsos“, prema kojima bi Srpska napredna stranka (SNS), da su danas izbori, pobedila sa 59,8 odsto glasova, tačni, ali ocenio da je istraživanje najverovatnije radjeno na ciljnoj grupi bliskoj SNS.

„Mene jako zanima da li agencije koje rade namenska istraživanja samo za SNS, istražuju i ostale potencijalno ciljne grupe, odnosno više od 50 odsto onih koji nisu izašli na prošle izbore. I zašto jedna tako kredibilna agencija kao što je ova dozvoljava godinama unazad da njeni klijenti medijski plasiraju samo delove njihovih istraživanja koji se koriste, ne da bi se informisala javnost, već da bi se javnost kreirala, odnosno da bi se kreiralo pronaprednjačko javno mnjenje“, izjavio je Milivojević za list „Danas“.

Prema njegovim rečima, na taj način se „ugrožava ugled te agencije“.

„Zbog onoga što njihov klijent, SNS, pušta po medijima, ispada da je to partijska agencija, a to nije dobro za njih. Ta agencija, barem u prošlosti, bila je agencija kojoj se čak i verovalo“, ocenio je Milivojević.

Prema istraživanju agencije „Ipsos“, kada bi se danas održali izbori, ispitanici su pokazali da bi SNS imao 59,8 odsto glasova, Socijalistička partija Srbije (SPS) 8,5 procenata, Stranka slobode i pravde (SSP) 4,2 odsto, Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) 3,2 odsto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar