U trendu

Milosavljević i Borbelj najbolji srpski takmičari na 35. Beogradskom maratonu

Potpukovnik Nenad Milosavljević iz Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije i vodnik Djuro Borbelj iz Prve brigade Kopnene vojske najuspešniji su domaći takmičari u muškoj konkurenciji 35. Beogradskog maratona koji je održan danas.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, „Milosavljević je u ukupnom plasmanu zauzeo šesto mesto u trci na 42 kilometra, dok je Borbelj na cilj polumaratona stigao četvrti sa 12 sekundi zaostatka za osvajačem bronzane medalje i četiri minuta zaostatka za pobednikom“.

„Rezultat pripadnika Vojske Srbije na najmasovnijem sportskom takmičenju u našoj zemlji govori o visokom nivou fizičke spremnosti i požrtvovanja budući da su i Milosavljević i Borbelj iza sebe ostavili i brojne profesionalne atletičare“, dodaje se u saopštenju.

Na ovogodišnjem Beogradskom maratonu, u trkama na 42 i 21 kilometar, učestvovalo je gotovo 170 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dok je više od 150 kadeta i učenika vojnih škola pomagalo u organizaciji dežurajući na okrepnim stanicama duž takmičarske staze.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar