U trendu

Ministar za rad razgovarao sa ambasadorom Argentine Estanislaom Zavelsom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević razgovarao je sa novopostavljenim ambasadorom Argentine u Srbiji Estanislaom Zavelsom o budućim aktivnostima koje bi unapredile odnose dve zemlje, saopštilo je danas to ministarstvo.

Djordjević je rekao da su dugogodišnje prijateljstvo i medjusobno razumevanje čvrsta osnova da Srbija i Argentina unaprede dosadašnju saradnju, pogotovo u oblastima rada, zapošljavanja, socijalnih pitanja i rodne ravnopravnosti.

„Srbija i Argentina su na istom putu koji podrazumeva intenzivniju saradnju sa Evropskom unijom, a naša zemlja posebno ceni stav Argentine, kada je reč o nepriznavanju tzv. samoproglašene Republike Kosovo“, rekao je Djordjević.

On je kazao da je „naša zemlja zahvalna Argentini na principijelnom i nedvosmislenom stavu nepriznavanja jednostrane proglašene nezavisnosti Kosova, kao i na kontinuiranoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije“.

Ambasador Zavels istakao je da će se lično zalagati za dodatno unapredjenje saradnje Srbije i Argentine u toku svog mandata.

Kako je naveo, postoji mnogo prostora za zajedničke aktivnosti koje su od velikog značaja za obe zemlje, koje trenutno dele i jednake ciljeve ekonomskog i socijalnog razvoja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.