U trendu

Ministarstvo kulture i informisanja kritikovalo naslovnu stranu Ilustrovane Politike

Ministarstvo kulture i informisanja kritikovalo je danas naslovnu stranu Ilustrovane Politike i izrazilo žaljenje što „ni nova naslovna stranica nije po merilima dobrog ukusa“.

U saopštenju Ministarstva se navodi da se to dešava po drugi put u poslednje vreme „odudarajući od duha višedecenijskog koncepta ove revije“.

„Apelujemo na poslenike u medijima da se pridržavaju standarda ove društveno važne profesije, kao što se protivimo vulgarnim reakcijama na izveštavanje novinarke Studija B Barbare Životić“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je najavilo da će istrajati u osudama „pojava netolerancije i isključivosti u javnom prostoru“.

Ilustrovana Politika objavila je na naslovnoj strani izdanja od ponedeljka, 11. decembra likove novinarke Ljiljane Smajilović, predsednika Upravnog odbora Fonda B92 Verana Matića i ambasadora SAD-a u Srbiji Kajla Skota na slici Bogorodice kako hrani Isusa uz naslov „Verane, Verane, šta to radiš, mamografu jedan“.

Te novine, koje su u državnom vlasništvu, objavile su 30. oktobra naslovnu stranu sa natpisom „Psi su pušteni“ i prateći tekst čiji je autor Djordje Martić, a koji je upućen protiv nezavisnih novinara i medija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.