U trendu

Ministarstvo pravde Srbije: Nema uslova za izručenje Vukotića

PODGORICA – Ministarstvo pravde Srbije još nije dobilo pravosnažnu odluku suda o izručenju Kotoranina Jovice Vukotića Crnoj Gori, potvrđeno je televiziji Nova M iz tog resora.

Vukotić, naime, ne može biti izručen, kako su pisali pojedini mediji, jer uslovi za izručenje još nisu stvoreni, rečeno je u Ministarstvu pravde Srbije.

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, kojeg su bezbednosne službe označile kao vođu „škaljarskog klana“, osuđen je u Srbiji na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata. Odslužio je više od dve trećine kazne, a crnogorski pravosudni organi traže njegovo izručenje zbog sumnje da je učestvovao u dva pokušaja ubistva.

Vukotić se tereti da je 2016. pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, koji je, po policijskim evidencijama, jedan od vođa rivalskog „kavačkog klana“.

Zbog toga je za njim raspisana poternica. Prethodno su za Vukotićem i odbeglim Igorom Dedovićem raspisane međunarodne i nacionalne poternice zbog sumnje da su 2016. pokušali da ubiju pripadnike „kavačkog klana“ Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Osim toga, navodni vođa „škaljaraca“ tražen je i na međunarodnom novou zbog nelegalnog posedovanja oružja. Vukotić se u Crnoj Gori tereti i za utaju poreza. Po tom osnovu je saslušan u Srbiji, kada se branio ćutanjem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.