U trendu

Ministarstvo prosvete: Na budžetu skoro 6.000 mesta za master studije, 776 za doktorske

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da će o trošku države na master studije moći da se upišu 5.953 studenta, dok će na budžetu za doktorske studije u akademskoj 2021/22. godini biti 776 mesta.

Vlada Srbije donela je juče odluku kojom omogućuje da ukupno 18.083 studenata mogu da upiše prvu godinu na budžet, na studijskim programima osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija na univerzitetima u Srbiji.

Od ovog broja, 507 studenata upisuje se po afirmativnim merama – studenti sa invaliditetom, pripadnici romske nacionalnosti i državljani Srbije koji su završili srednju školu u inostranstvu.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić naveo je u saopštenju da ulaganje u znanje mladih generacija daje rezultate koji su važni, ne samo za živote mladih ljudi, već i za napredak zemlje i njen brži razvoj.

„Iz budžeta će ove godine biti finansirano studiranje skoro 30.000 studenata i postdiplomaca. Veliki je broj akreditovanih studijskih programa, a od ove godine biće dostupne i dualne akademske i strukovne studije“, rekao Ružić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar