U trendu

Ministarstvo prosvete: Nastava u 'Ribnikaru' isključivo za decu čiji su roditelji izrazili želju

 Ministarstvo prosvete je na osnovu odluke pedagoškog kolegijuma škole i u dogovoru sa Savetom roditelja Ogledne osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ i Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih, dalo preporuku za organizaciju nastave i vannastavnih aktivnosti do kraja školske godine, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da će svakom detetu, koje se ne oseća spremno da pohađa nastavu i kome je neophodna podrška, ona biti je omogućena od strane stručnih lica, kao i da se nastava, kao i ostali vidovi podrške procesu učenja, „održavaju isključivo za decu čiji su roditelji izrazili želju za tim“.

„Svaki roditelj ima mogućnost da, u bilo kom trenutku, promeni odluku u skladu sa trenutnim osećanjima svog deteta“, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo prosvete navodi i da priprema predlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike 8. razreda Ogledne osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, koji će biti prvo predstavljen roditeljima.

U beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ je učenik sedmog razreda K. K. hicima iz očevog pištolja 3. maja ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, a ranio pet učenika i nastavnicu.

Nakon 19. dana od te tragedije, u toj školi je od jutros počela nastava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar