U trendu

Ministarstvo prosvete Srbije: Počeo upis u prvi razred osnovne škole, traje do kraja maja

Ministarstvo prosvete Srbije je danas saopštilo da je počeo upis u prvi razred osnovne škole koji, kao i svake godine, traje od početka aprila do kraja maja.

U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.

Upis u prvi razred za školsku 2023/2024. godinu, obavezan je za svu decu rođenu u periodu od 1. marta 2016. godine do 28. februara 2017. godine, a za prevremeni upis mogu se prijaviti i deca rođena od 1. marta do 1. septembra 2017. godine.

Deca iz osetljivih društvenih grupa mogu da se upišu u školu bez dokaza o prebivalištu roditelja i potrebne dokumentacije, a sa dostavljenim dokazom o zdravstvenom pregledu deteta, podseća Ministarstvo.

Ministar Branko Ružić poželeo je budućim prvacima dobrodošlicu u škole, a roditeljima poručio da su se Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije „potrudili da proces upisa olakšaju time što je digitalizovan“.

„Cilj je bio da omogućimo roditeljima da im fokus bude na deci i njihovoj pripremi, a ne na prikupljanju dokumentacije i uverenja“, rekao je Ružić i dodao da u školama ima dovoljno mesta za sve prvake.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.