U trendu

Mirković: Beta i Fonet su dovoljni za tržište Srbije

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i infomisanja Saša Mirković odbacio je kao netačne navode da će posle gašenja nacionalne novinske agencije Tanjug početi da radi nova agencija pri Vladi Srbije, istakavši da su privatne agencije Beta i Fonet dovoljne za tržište Srbije.

Posle odluke Vlade Srbije o gašenju Tanjuga, osnovanog pre 72 godine, Mirković je rekao da će zaposlenima biti isplaćene otpremnine.

Mirković je rekao da je Zakonom o javnom informisanju i medijima definisano da država izlazi iz vlasništva u medijima, a povodom tvrdnji o osnivanju nove agencije pri Vladi Srbije kaže da bi se tako nešto dogodilo, morala bi da usledi izmena zakona, što nije planirano.

Vlada Srbije donela je Odluku o pravnim posledicama prestanka JP Novinska agencija Tanjug, imajući u vidu da član 146. Zakona o javnom informisanju i medijima predviđa da Zakon o Javnom preduzeću novinska agencija Tanjug prestaje da važi datumom potpisivanja kupoprodajnog ugovora, odnosno najkasnije 31. oktobra 2015. godine, kaže Mirković.

Za privatizaciju Tanjuga, na dva raspisana poziva, nije bilo zainteresovanih kupaca, a zaposlenima nisu ponuđene ni akcije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.