U trendu

MIrković: Civilna zaštita veoma važna za bezbednost građana

BEOGRAD – Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Mirković ocenio je da je civilna zaštita veoma važna za bezbednost građana.

Obrazlažuči Predlog odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoroji Beogarada i Predlog odluke o obrazoivanju civilne zaštite opšte namene i specijalnih jedinica civilne zaštite za uzbunjivanje na teritoriji Beograda gradski sekretar za poslove odbrane Darko Glavš je kazao da ove odluke crpe snagu iz Zakona o smanjnju rizika i uzbunjivanja u vanrednim situacima, iz Zakona o odbrani i Statuta grada Beograda.

On je, tokom sednice Skupštine grada, istakao da je ovo oblast važna u vremenima u kojima živimo i ona definiše kompetno postupanje od same skupštine, poreko gradonačelnika, gradskog veća, uprave grada Beograda do sujekata zaštite i spasavanja grada Beograda.

„Ovim odlukama je dodatno definisan deo koji je menjan od strane zakonodavne vlasti tokom trajanja vanredne situacije vezan za popunjavanje jedinica civilne zaštite“, objasnio je Glavaš.

Šef odborničke grupe Moramo Dobrica Veselinović kazao je da je važno donošenje odluka o civinoj zaštiti, ali je naglasio da se čini da nedostaju finansijska sredstva za implemntaciju.

Izrazio je bojazan da se te odluke neće primenjivati u praksi i najavio da će ta odbornička grupa podržati odluke koje se tiču civilne zaštite.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.