U trendu

Mladenović o značaju saradnje Grada i privredne komore

BEOGRAD – Saradnja Grada Beograda sa Privrednom komorom Beograda – Srbije veoma je uspešna, čemu je dokaz to što grad ovu komoru smatra svojim sastavnim delom, izjavio je danas pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović otvarajući Četvrtu sednicu Parlamenta privrednika u Privrednoj komori Beograda.

On je naglasio da je do sada bilo mnogo primera kojima je dokazana saradnja na visokom nivou u organizaciji različitih manifestacija, susreta sa političkim i privrednim delegacijama iz okruženja i sa drugih kontinenata, i dodao da bi sa ovakvom praksom trebalo nastaviti i u budućnosti.

Mladenović je rekao da je od velikog značaja da Privredna komora Beograda, koja radi u sklopu Privredne komore Srbije, aktivno funkcioniše u punom kapacitetu i da se ostvaruju zajednički planovi za poboljšanje privrede u Beogradu.

„Za nama je godina koja uliva ozbiljnu nadu u smislu društvenog rasta, smanjenja nezaposlenosti i nadam se da će se ovaj trend nastaviti i u 2019. godini. Grad Beograd sa investicionim budžetom, koji će biti usvojen uskoro, nastoji da osnuje nova radna mesta i stvori privredni ambijent koji doprinosi razvoju cele zemlje“, rekao je Mladenović.

On je takođe istakao da je prestonica Srbije privredni, finansijski i kulturni centar i da je zbog toga odgovornost veća da ovaj grad bude na visokom nivou i da ima dobar dijalog sa privrednicima, sindikatima i sindikalnim organizacijama.

„Dobrom komunikacijom treba da stvaramo dobre uslove poslovanja da bismo privukli strane investitore i omogućili domaćoj privredi da se razvija i investira u nova radna mesta, ali i da ulaže u strane zemlje svoj kapital“, zaključio je Mladenović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.