U trendu

Mladenović: Pašić je bio veliki čovek i za Beograd i zaSrbiju

BEOGRAD – Povodom obeležavanja 92. godišnjice od smrti nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Nikole Pašića danas je na njegov grob na Novom groblju položio venac pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je poručio da se Beograd seća svog gradonačelnika, te podsetio na sve što je Pašić ostavio iza sebe.

Naveo je da široj javnosti nije toliko poznato da je Pašić bio gradonačelnik Beograda, jer je više ostao upamćen kao predsednik vlade i kao neko ko je vodio radikalnu stranku u drugoj polovini 19. i početkom 20. veka, ali i istakao da je bio istorijska ličnost, državnik i političar koji je mnogo zadužio i Beograd.

„Svojim posebnim načinom vođenja politike i osećaja prema državi, prema nacionalnom pitanju, ostavio je dubok trag u srpskoj istoriji. Sećamo ga se i poštujemo sve ono što je rezultat njegove politike, odanosti i posvećenosti prema svom narodu i srpskoj državi“, naveo je Mladenović.

Poručio je i da ljudi koji su poput Pašića ostavili trag ne smeju biti zaboravljeni, te zaključio:“Mi kao potomci moramo da ih se sećamo i da se trudimo da barem delić onoga što je ostalo iza njih nastavimo i očuvamo. Velik čovek za grad Beograd i Srbiju i uvek ćemo ga se sećati sa velikim poštovanjem i podsećati mlade koliko je važno čuvati i negovati tradiciju“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar