U trendu

Mnogobrojni izrazi saučešća povodom smrti Dragana Janjića

Mnogobrojne kolege, državni zvaničnici, političari, organizacije i javne ličnosti izrazili su saučešće povodom iznenadne smrti dugogodišnjeg glavnog i odgovornog urednika i jednog od osnivača agencije Beta Dragana Janjića.

Od svog kolege, Dragana Janjića, Nezavisno udruženje novinara oprostilo se rečima:

„Bio nam je uzor u svakom pogledu i pamtićemo ga kao plemenitog čoveka i beskompromisnog borca za slobodu javne reči, istinu i pravdu. Saučestvujemo u bolu porodice i novinarske zajednice“.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković u svoje ime i u ime Ministarstva uputila je telegram saučešća.

„Novinarstvo je od danas bez iskusnog novinara i urednika, koji je svojim radom ostavio trag na medijskoj sceni“, navela je Gojković u telegramu.

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović je naveo da je „Janjić bio beskompromisni borac za nezavisnost i slobodu medija, za objektivnost, profesionalizam i etiku, za sve najviše standarde i kvalitete novinarske profesije“.

Izrazima saučešća pridružio se i Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković.

„Iznenadnim odlaskom Dragana Janjića naše novinarstvo izgubilo je tihog, a glasovitog, upornog i neumornog reportera, hroničara, kritičara i urednika. Bio je redak medju retkim i najboljim“, naveo je Drašković.

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović u svoje ime i u ime svih zaposlenih u Opštini Čajetina uputio je telegram saučešća povodom smrti glavnog i odgovornog urednika agencije Beta Dragana Janjića.

„Poštovani prijatelji, duboko nas je iznenadila i potresla vest o iznenadnoj smrti našeg prijatelja Dragana Janjića sa kojim smo imali mnogo više nego samo poslovnu saradnju. Svojim velikim novinarskim i životnim iskustvom uvek je imao volje i vremena da sa nama prozbori lepu reč i da nam koristan savet, na čemu ćemo mu večno biti zahvalni“, naveo je Stamatović.

Organizacija Transparentnost Srbija izjavila je saučešće porodici i agenciji Beta.

„Izgubili smo divnog kolegu, učitelja, saradnika, prijatelja. Beta i Srbija su izgubili odličnog, posvećenog novinara i urednika. Vest o smrti Dragana Janjića dočekali smo u neverici, ogromnoj tuzi i šoku.

Stranka Slobode i pravde (SSP) uputila je saučešće porodici i zaposlenima u agenciji Beta povodom smrti njenog glavnog i odgovornog urednika Dragana Janjića.

„Otišao je Dragan Janjić, veliki profesionalac, sjajan novinar, čovek kompromisa i tolerancije, ali i nepokolebljiv borac za slobodu javne reči i demokratiju. Njegov odlazak veliki je gubitak, pre svega za njegovu porodicu, ali i za novinarsku profesiju i sve slobodoumne gradjane Srbije“

Iz SSP su naveli da će Janjićev novinarski i urednički pristup, ali i dragoceni društveni aktivizam biti važan putokaz generacijama koje dolaze.

„Hvala na svemu, Dragane Janjiću!“, navodi se u saučešću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.