U trendu

MoD: Nismo brisali vesti nego smo radili redizajn baze podataka i transfer sadržaja

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da nije tačno da su sa njihovog sajta uklonjene sve informacije od pre 30. juna 2017. godine, odnosno od perioda pre nego je na čelo ministarstva došao Aleksandar Vulin, već da je reč o tome da je obavljen „redizajn baze podataka“, pa je u toku „redovni transfer sadržaja“.

„Celokupna baza vesti, foto i video materijala, biće vidljiva danas u toku dana po završetku transfera svih podataka“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane i dodaje da je tumačenje o uklanjanju vesti tendenciozno.

Iz arhive vesti Ministarstva odbrane ranije su bile uklonjene sve informacije o aktivnostima pre 30. juna 2017. godine, kada je na čelo tog ministarstvo došao Aleksandar Vulin, pa tako u arhivi nije bilo moguće naći vesti čak ni iz perioda kada je vojni ministar bio aktuelni predsednik Aleksandar Vučić.

„Najdalja“ vest u pretrazi, na 658. strani arhive, bila je od 30. juna 2017. godine a reč je o informaciji da je tog dana u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba obavljena primopredaja dužnosti izmedju Vulina i njegovog prethodnika u Ministarstvu odbrane Zorana Djordjevića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar